Vybavte svou kuchyň dostatečnou zásobou mandlí

Mandle jsou velmi oblíbeným plodem, který je využívány k mnoha účelům. Dá se využít nejenom jako potravina, ale jako výchozí surovina pro alkoholické likéry, destiláty a podobně. Největší využití má však tento plod v kuchyni, kde dokáže efektivním způsobem nahradit klasickou pšeničnou mouku, pokud se člověk rozhodne vyměnit vysoce sacharidové potraviny za vysokotučné potraviny. Pokud jste i vy propadli kouzlu těchto peckovic, určitě oceníte obchod, který vám tyto plody nabídne ve vysoké kvalitě, ale především nízké ceně.
Plod mandle na stromě
Jestliže jste tedy někdy mandle již kupovali, pak jistě víte, že nejvýhodnější je si koupit větší balení. Ideální tedy je zvolit třeba mandle natural 1kg, které jsou dostačující i pro delší dobu. Nesmíte totiž zapomínat na to, že i když se jedná o pouhé jedno kilo, stále jde o vysoce kalorickou potravinu, se kterou je třeba zacházet opatrně, aby nedocházelo k přejídání.

Co vám mohou mandle nabídnout, pokud jde o kalorické hodnoty?

20 % proteinů neboli bílkovin
7 % sacharidů
53 % tuků
12 % vlákniny
Jak vidíte, jde o opravdu kaloricky vydatnou potravinu, která je oblíbená http://horoskopy.blesk.cz/clanek/nove-horoskopy-astroclanky/444160/jaka-je-vase-oblibena-barva-pozor-prozradi-vasi-povahu.html nejenom díky této skutečnosti, ale také díky mnoha dalším pozitivním účinkům na lidský organismus. Jde totiž o potravinu, jejíž pravidelná konzumace v rozumné míře dokáže snížit vysokou hladinu špatného cholesterolu, stejně jako dokáže udržovat správný chod lidského organismu. Není to však všechno, neboť na kompletní výpis všech pozitivních účinků by nestačilo ani deset řádků textu.
Přírodní mandle ve slupce

Myslete na stravitelnost

Protože jde o plod, který je obalený slupkou, navíc se jedná o charakteristickou strukturu a složení. To znamená, že pro lepší stravitelnost je třeba plody namočit, a to dostatečně dlouhou dobu předtím, než se je budete konzumovat. Je to však jenom tip, který může zpříjemnit požívání těchto oblíbených plodů.

Zveřejněno v Nezařazené